- Rechtstreeks van lokale boeren
- Veilig betalen
- Voor 15.00 besteld, morgen in huis
€7.95Fles 750 ml
Rijk aan onverzadigde vetzuren zoals omega-6 en omega 3 en bevat veel vitamine K en vitamine E. Niet geëxtraheerd of geraffineerd, maar koudgeperst in Zuidwolde (Drenthe). Een puur natuurlijk product. Van alle plantaardige oliën heeft koolzaadolie de laagste hoeveelheid onverzadigde vetzuren. Koolzaadolie is uitermate geschikt om mee te koken: Aardappels bakken, door salades of als botervervanger.
Beschikbaarheid: Op voorraad
Voor 16:00 besteld is volgende dag bezorgd
Gratis thuis bezorgd vanaf € 60,-
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Productbeschrijving
Koolzaadolie
Rijk aan onverzadigde vetzuren zoals omega-6 en omega 3 en bevat veel vitamine K en vitamine E. Niet geëxtraheerd of geraffineerd, maar koudgeperst in Zuidwolde (Drenthe). Een puur natuurlijk product. Van alle plantaardige oliën heeft koolzaadolie de laagste hoeveelheid onverzadigde vetzuren. Koolzaadolie is uitermate geschikt om mee te koken: Aardappels bakken, door salades of als botervervanger.
Een duurzaam product komt bij voorkeur van dichtbij, zo hoeft het weinig kilometers af te leggen van het land naar het bord. Een product met een korte keten.
Koolzaadolie is
- Rijk aan Omega 3 + 6
- Koud geperst
- Mild en zacht van smaak
- Alleskunner in de keuken
- Voor warm en koud gebruik
- Lokaal en duurzaam gemaakt
Koolzaadolie van veld tot in de fles
Zaaien
Winterkoolzaad wordt in het najaar gezaaid, niet lang na de laatste oogst van het voorgaande jaar. Zomerkoolzaad wordt in het vroege voorjaar gezaaid.
Bloei
Vanaf het begin van de lente staat het gewas in de bloei. Na de bloei gaan de zaadjes groeien en rijpen. De zon zorgt voor het zetten van de koolzaadolie.
Zaad
In de zomer vindt de oogst plaats. Waarna de koolzaad wordt gedroogd en opgeslagen.
Persen
De koolzaadolie wordt met grote kracht uit de zaadjes geperst en gefilterd tot een zuivere koolzaadolie.
Bottelen
De pure en zuivere koolzaadolie komt rechtstreeks in de fles en is klaar voor gebruik.
Koolzaadolie wordt koud geperst
Na de oogst worden de koolzaadjes gebruikt om de koolzaadolie te maken. Met grote schroeven wordt de koolzaadolie voorzichtig uit de koolzaadjes geperst. De koolzaadolie wordt letterlijk uit de zaden gedrukt, dat is alles. Dat is het proces van koude persing. De koolzaadolie wordt verkregen zonder het gebruik van chemische processen, en daardoor behoudt het niet alleen de kenmerkende geur, kleur en smaak, maar juist ook de gezonde voedingswaarden. Het is de eerste persing van de koolzaadjes. Extra Vierge wordt dat genoemd bij olijfolie. Best, hier noemen we dat eerste persing. Direct na het persen wordt de koolzaadolie gefilterd tot een zuiver product. Deze zorgvuldige verwerking zorgt ervoor dat we de beste koolzaadolie bottelen. Dat maakt deze koolzaadolie koud geperst het Best!
Bij productie van koolzaadolie gaat niets verloren
Bij Geerts Best gaat niks verloren. Wanneer de zaden zijn uitgeperst, blijven de zaaddoppen over. Dit is een bijzonder eiwitrijk bijproduct voor vee en pluimvee, dat het hele jaar door een geweldige voedingsbron is en een duurzamere oplossing dan sojabrokken. De overgebleven stro wordt verhakseld en als stro gebruikt in de stal. De methaanuitstoot wordt zo tot een veel lager niveau gereduceerd.
Koolzaadolie niet alleen voor ons zelf
Koolzaad in vroege bloei is prachtig om te zien en het heeft ook nog eens veel voordelen voor de natuur. Bijen, hommels en andere vliegers vinden bloeiend koolzaad een feest om een heel andere reden. Het zit vol stuifmeel en nectar, wat ze veel voeding geeft na een lange winter. Koolzaad levert een positieve bijdrage aan de bijenstand in Nederland en is een onmisbare schakel in de voedselkringloop. Dat is nog niet het enige. De wortels van de plant zorgen voor een gezonde bodem.
7 beoordelingen voor Koolzaadolie Geerts Best
Er komen geen beoordelingen overeen met je huidige selecties
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Maak kennis met Geert Lindenhols Koolzaadolie
Als akkerbouwer verbouwd Geert Lindenhols het voedsel zo duurzaam mogelijk. Dat doet hij door zo zoveel mogelijk energieneutraal te werken, in een korte keten en met oog voor natuur en biodiversiteit. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van lekkere en gezonde producten van het land.
Andere suggesties…
nieuws over onze boeren en producten
Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws over onze boeren, onze producten en het aanbreken van seizoenen!
Jan Knol (geverifieerde eigenaar) –
goeie smaak
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Anne (geverifieerde eigenaar) –
Jan Beute (geverifieerde eigenaar) –
Ivonne Kuik (geverifieerde eigenaar) –
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –