Wat zijn streekproducten?

Streekproducten, we kennen ze allemaal. Maar weet jij waar je al deze producten rechtstreeks van de boer kunt kopen? Streekproducten zijn producten uit een streek of bepaald gebied met een kermerkende smaak. Het kenmerkt vaak een gegarandeerde herkomst en verantwoordelijke productiewijze. In veel gevallen kleinschalig geproduceerde producten met een streekgebonden receptuur.

Streekproducten vind je in heel Nederland, in vrijwel alle provincies en alle streken.

Een aantal streekproducten

Waarom streekproducten?

De ene ochtend geoogst, de andere avond op je bord. Er is niets lekkerders dan verse producten uit je eigen regio of streek. Streekproducten zijn niet alleen lekker, er zitten nog veel meer voordelen aan voor jou, lokale boeren en leveranciers én voor het milieu. 

Dichter bij huis is minder voedselkilometers. 

Veel producten die je in de supermarkt tegenkomt, komen uit vrijwel alle windstreken die de wereld kent. Bananen uit Costa Rica, Wijn uit Argentinië en Kiwi’s uit Nieuw-Zeeland. Een behoorlijke reis voor deze producten. Dit terwijl er in onze omgeving tal van (h)eerlijke producten verkrijgbaar zijn!

Geerts Best

Koolzaadolie

prime

Zuidwolde

Geerts Best koolzaadolie is zeer rijk aan onverzadigde vetzuren zoals omega-6 en omega 3 vetzuren en bevat veel vitamine K en vitamine E. Niet geëxtraheerd of geraffineerd, maar koudgeperst. Een puur natuurlijk product. Van alle plantaardige oliën heeft koolzaadolie de laagste hoeveelheid onverzadigde vetzuren. Koolzaadolie is uitermate geschikt om mee te koken. Aardappels bakken, door salades of als botervervanger. De olie wordt geproduceerd onder de eisen van FSCC. Geerst Best is een smaakmaker voor iedere keuken!

Koolzaadolie Geerts Best

Duurzaam

Duurzame producten van Nederlandse bodem

Ambachtelijk

Ambachtelijke streekproducten

Lokaal

Van lokale boeren en producenten

Vink Fruitboerderij

Ambachtelijke jam

prime

Kraggenburg

Vink Fruitboerderij ligt vlakbij fruitdorp Kraggenburg. In de prachtige boomgaard van 22 hectare worden appels, peren, pruimen, stoofperen en bramen geteeld. Gezond, maar bovenal lekker. Want vanuit de passie voor fruit gaat Vink Fruitboerderij altijd voor de beste smaak. Met een deel van het verse fruit wordt in de fruitkeuken diverse soorten fruit, sappen en stoofperen op sap gemaakt. Hollands genieten bij Vink Fruitboerderij.

Onze boeren en leveranciers

Maak kennis met onze boeren en leveranciers. 

De wijndragers

Zwolse mosterd

prime

Zwolle

Bij De Wijndragers weten ze waar Abraham de mosterd haalt. De eeuwenoude traditie van mosterd maken vindt plaats in de monumentale toren ‘De Wijndragers’. De toren is onderdeel van de vestigingswal van Hanzestad Zwolle. Een echt streekproduct uit Overijssel.

nieuws over onze boeren en producten

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws over onze boeren, onze producten en het aanbreken van seizoenen!